2020-06-30T17:15:12+02:0015.02.2020.|

Zadovoljstvo naših klijenata proizlazi iz našeg individualiziranog pristupa, predlaganja strategija za unaprijeđenje klijentovih proizvoda i usluga, modernizaciji oglašavanja na svim razinama (web stranica, društvene mreže), praćenja trendova u digitalnom marketingu te mnogo komunikacije i osluškivanja želja klijenta.

Marketing nas je oduvijek zanimao jer se radi o dinamičnom području koje iziskuje kvalitetnu ideju i kreativnost njezine razrade. U mnogo dosadašnjih poslova sudjelovali smo u marketinškim kampanjama za druge (na radiju, u telekomunikacijskoj tvrtki te u dvije digitalne agencije), a sad smo spremni kreirati ih sami jer imamo iskustvo i dodatnu edukaciju.
Virtualni svijet u Hrvatskoj još je uvijek nedovoljno korišten, pogotovo u generacijama ljudi starijih od 45 godina. Hrvatski poduzetnici nisu u potpunosti svjesni na koji način izreklamirati vlastito poslovanje (prodaju usluga i proizvoda). Također, mnogo poduzetnika informatički je nedovoljno pismeno u marketinškom smislu jer se time ne stignu baviti. Kako je internet preuzeo marketinšku dominaciju nad radijem i novinama, a u nekoliko narednih godina to će se dogoditi i s televizijom, tako je online oglašavanje postalo primarno. Mnogima je danas to postalo i jedini način oglašavanja zato što si mali i srednji poduzetnici nisu u mogućnosti platiti dovoljno velike financijske iznose za, na primjer, reklame na nacionalnoj ili komercijalnoj televiziji. Radio postaje imaju nešto jeftinije cjenike u odnosu na televizije, ali također ne nude individualizirane kampanje u smislu mjerljive konverzije i adekvatnog CTA-a.
S obzirom na to da vodeće konkurentske digitalne agencije svoje usluge naplaćuju previše za klasičnog malog i srednjeg poduzetnika, ovdje vidimo priliku za stvaranje novih vrijednosti postojećim i budućim tvrtkama i obrtima koji imaju ili će imati potrebu za digitalnim oglašavanjem. Većina digitalnih agencija okrenuta je samo društvenim mrežama poput Facebooka i Instagrama, ne pridajući dovoljno pažnje ostalim društvenim mrežama. Osobno bismo jednaku važnost davali, osim spomenute dvije, marketingu na LinkedInu, Twitteru, YouTubeu i Pinterestu u smislu brand awarenessa, ovisno o klijentovoj osnovnoj djelatnosti jer je svaka društvena mreža adekvatnija za nešto drugo.
Kvalitetan community managemet našoj je agenciji dodatna prednost nad konkurencijom jer se digitalne agencije vrlo malo time bave, virtualno zanemarujući krajnjeg kupca. Ako pogledate hrvatske Facebook stranice koje imaju više od 10.000 pratitelja, rijetko ćete vidjeti da netko odgovara na komentare ispod postova. Čak ako i odgovara, to bude prilično šturo. Nama je kupac jednako važan kao i pružatelj proizvoda i usluga jer jedni bez drugih ne možemo.
Smatramo da je marketing danas puno više od pukog oglašavanja pa bismo, kao agencija s autentičnim pristupom, voljeli imati klijente u čije usluge i proizvode zaista vjerujemo. Pri poslovanju važna nam je etika, strogo poštivanje autorskih prava (što danas mnogi zanemaruju u tekstovima, fotografijama, citatima), a tu bi bio i neizostavan konzultacijski pristup kojeg nužno ne naplaćujemo jer volimo da klijent ima potpuno povjerenje u nas, s ciljem dugoročne suradnje. U poslovanju važni su nam pravednost, iskrenost, svrhovitost i detaljne analize/statistike. Sve to da bismo, mjerljivim rezultatima koje nam nude digitalni alati, svakom klijentu uvijek mogli omogućiti transtparentan uvid u naše poslovanje.

 

Marina Krleža

Trebate li ovakav blog?

ŽELITE LI U SVOM POSLU PRIMIJENITI IŠTA IZ PROČITANOG TEKSTA?

Vaš put do uspjeha neka bude naša zadaća. Zadovoljstvo naših klijenata proizlazi iz individualiziranog pristupa, predlaganja strategija za unaprijeđenje proizvoda i usluga, modernizacije oglašavanja na svim razinama – od web stranica do društvenih mreža, preko praćenja trendova u digitalnom marketingu do mnogo komunikacije i osluškivanja želja klijenata

KONTAKTIRAJTE NAS